Tone Vays zegt dat Bitcoin klaar lijkt voor een grote doorbraak als Crypto-analysten het etherische gedeelte en de XRP-trajecten uitzetten.

Wall Street-veteraan en cryptostrateeg Tone Vays is van mening dat Bitcoin waarschijnlijk op het punt staat om uit te breken, omdat BTC op meerdere tijdsbestekken met bullish signals knippert.

Vays zegt dat BTC op het punt staat om weerstand te doorbreken met $12.000 en een historische mijlpaal op de weekly chart te markeren.

„Als je een nieuwe wekelijkse high krijgt rond de $12.000, is dit een zeer bullish sign. Dat betekent dat we de hoogste close in drie jaar hebben… Dat zou de hoogste close zijn sinds 8 januari 2018…

Het betekent ook dat er op een wekelijkse schaal slechts één, twee, drie, vier, vijf, zes weken zijn geweest die in de geschiedenis van Bitcoin hoger zouden zijn afgesloten. Dat is ongelooflijk. Dit is absoluut ongelooflijk.

Vays benadrukt ook dat op basis van het dagelijkse tijdsbestek, Bitcoin er klaar voor lijkt om hoger te gaan.

„Ik keek alleen maar naar de dagelijkse grafiek. De laatste keer dat ik deze video maakte was drie of vier dagen geleden. Ik heb dit kanaaltje erin gezet. Dit was mijn breakout-lijn op 11.550 dollar. Die hebben we vanmorgen gebroken. Ik heb nog een groene ster. Alles staat nu in de rij: de wekelijkse, de dagelijkse… Ik vind dit geweldig, man. Ik denk dat we klaar zijn voor die ontsnapping.“

Terwijl Vays op de grootste cryptocurrency per market cap bullish is, merkt een andere prominente handelaar op dat de historische koersactie van BTC en een terugtrekking op de beurs op korte termijn misschien niet veel goeds beloven. Crypto-strateeg en handelaar Smart Contracter verwijzen naar de koersactie begin dit jaar, wat erop wijst dat BTC zijn dieptepunten van maart 2020 kan herbekijken.

„BTC begint te kijken dat het dat in februari van dit jaar deed voordat we die laatste capitulatie laag hadden. Iets om in gedachten te houden, plus wekelijkse SP500 close was niet al te crash hot, ziet eruit als een dubbele top, en een test van 3.200 range lows op de kaarten“.

Wat Ethereum betreft, zegt Michaël van de Poppe, een nauwlettend gevolgd handelaar, dat de op één na grootste cryptocurrency klaar is voor de volgende etappe als BTC tekenen van kracht blijft vertonen.

„We moeten hier vasthouden (rond de $370). Zet een compressie op gang. Als we die compressie aan de gang krijgen en de hoogtepunten rond het weerstandsgebied van $390 opnieuw testen, denk ik dat we in een relatief snel tempo een doorbraak kunnen maken naar $440. Dat komt omdat we ook gezien het feit dat we deze frequente tests hier hebben (rond de $390). Dat één meer test zal waarschijnlijk de prijs veroorzaken om door te breken en een verzameling naar $440 te maken.“

Ondertussen vertelt een populaire analist op TradingView zijn volgelingen dat XRP ook klaar is voor een breakout rally als het een historische steun van $0,23 heeft.

„XRPUSD bevindt zich in een situatie waarin het moet laten zien hoe goed het de gevestigde support kan vasthouden en vanaf dit punt een behoorlijke breakout kan vormen zoals het in mijn grafiek is aangegeven.

Wanneer XRPUSD hiermee opduikt en met een beslissende vluchtige beweging boven de bovengrens komt, zal het uiteindelijk de dalende-kanaal-vorming goed naar de bovenzijde bevestigen en verdere bewegingen activeren. Dit perspectief komt ook overeen met de omgekeerde hoofd- en schoudervorming die XRPUSD hier opbouwt en die ik al in de vorige analyse noemde.