Bitcoin daalt kortstondig onder $18K terwijl ETH ontkoppelt van BTC

Market Wrap: Bitcoin daalt kortstondig onder $18K terwijl ETH ontkoppelt van BTC.

Bitcoin dook onder de $18.000 voordat het herstelt op een hoger dan gemiddeld spotvolume. Ondertussen tonen de prijsprestaties van de ether een afwijking van de bitcoin.

  • Bitcoin (BTC) handelend rond $18.374 vanaf 21:00 UTC (4 p.m. ET). Het uitglijden van 0,85% over de afgelopen 24 uur.
  • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $17.990-$18.752 (CoinDesk 20).
  • BTC ligt onder zijn 10-dagen en 50-dagen voortschrijdend gemiddelde, een bearish signaal voor markttechnici.

De prijs van Bitcoin was maandag alomtegenwoordig en lag onder de $18.000. Vervolgens werd er een Bitcoin Superstar prijs van $18.752 betaald voordat er een regeling werd getroffen voor $18.374 perstijd.
Schrijf u in op First Mover, onze dagelijkse nieuwsbrief over de markten.
Door u aan te melden ontvangt u e-mails over CoinDesk producten en gaat u akkoord met onze voorwaarden en privacy policy.

Gezien de volatiliteit van ’s werelds oudste cryptocentrische valuta’s maandag bleek dat meer handelaren op de knop ‚verkopen‘ drukten.

„Waarschijnlijk zullen we de $19.000 mark aanraken voor het begin van een correctie“, merkte Constantin Kogan op, managing partner bij Wave Financial.

Een andere week is begonnen met hoger dan normale USD/BTC-vlekvolumes, een factor die vorige week tot de bullish run van de bitcoin leidde. Vanaf de perstijd werd het dagelijkse volume op $907 miljoen gebracht, veel hoger dan het dagelijkse gemiddelde van de afgelopen maand van $489 miljoen.

„Een terugtrekking net onder de recordhoogte is niet onverwacht en het zal zelfs gezond zijn,“ zei David Lifchitz, chief investment officer van kwantumhandelsfirma ExoAlpha. „Wij konden bitcoin zien die zich zijwaarts van hier in een $18.000-$19.000 waaier beweegt of misschien zelfs terugtrekken aan $16.000 alvorens een nieuw bereik bij de hoogte van alle tijden te proberen“.

Bitcoin’s recordprijs is $19.783 op 4 november 2017, volgens CoinDesk 20 gegevens.

Bron: CoinDesk 20 Bitcoin Prijsindex

Analisten houden een oogje in het zeil op de Chinese cryptostromen om aan te geven waar de prijs naartoe zou kunnen gaan. China-gerichte uitwisseling OKEx, bijvoorbeeld, heeft geen uitstroom gehad sinds 16 oktober na het stopzetten van de opnames. Sindsdien is de prijs van bitcoin gestegen tot meer dan $18.000 van $11.500, terwijl OKEx-gebruikers geen enkele crypto van de beurs hebben kunnen opnemen.

Darius Sit, managing partner van het quaint firm QCP Capital. zei dat OXEx „mogelijk heeft bijgedragen“ aan de prijsstijging, maar dat er een groter probleem is ontstaan op het vasteland. „Het is niet alleen OKEx maar over de hele linie – moeilijkheden met het krijgen van fiat“ uit China, zit toegevoegd.

„Het OKEx-verhaal is gewoon raar,“ zei George Clayton, managing partner van investeringsfirma Cryptanalysis Capital. OKEx is „enorm, maar met alle institutionele stroom rond crypto, denk ik niet dat de status van een enkele beurs genoeg is om de prijzen te beïnvloeden buiten de typische dagelijkse volatiliteit“.

Het is inderdaad mogelijk dat institutionele beleggers, die zich opstapelen, helpen bij het absorberen van eventuele problemen die in China gevestigde crypto-bedrijven kunnen hebben. De derivatenmarkt is hier een teken van, want de bitcoin futures raakten zondag $7 miljard in open rente, met een institutioneel trefpunt CME van $1 miljard.