Bakkt heeft geen BTC-optiehandel meer ervaren sinds midden juni.

Is het veilig om te zeggen dat Bakkt een totale mislukking is geweest?

Bakkt is echt niet veel geweest…

Het is ongeveer een jaar geleden dat het institutionele handelsplatform crypto ontstond, en men vraagt zich eerlijk gezegd af wat het heeft bijgedragen aan de ruimte, vooral als men kijkt naar de laatste handelscijfers die het platform heeft meegemaakt. Al meer dan een maand worden bitcoin opties niet verhandeld via het platform, en sinds 15 juni van dit jaar zitten de cijfers voor Bakkt vast op een grote vette nul.

Tot op zekere hoogte zou men kunnen stellen dat institutionele beleggers nog steeds moeite hebben om een positief beeld van cryptokringen te behouden, hoewel dit snel aan de kant kan worden geschoven gezien de hoeveelheid bewijs die het tegendeel suggereert. Kijk bijvoorbeeld naar hoe goed bedrijven zoals de CME Group in Chicago het hebben gedaan. Hoe zit het met Grayscale? Het institutionele investeringsplatform heeft onlangs meer dan 1 miljard dollar aan totale Bitcoin Method investeringen aangekondigd voor het tweede kwartaal.

Dit betekent dat het bedrijf meer dan 300 miljoen dollar per maand verdiende voor een periode van drie maanden, dus het is duidelijk dat institutionele spelers de boodschap krijgen dat crypto er is om te blijven, dus waarom heeft Bakkt geen enkele vorm van positieve reputatie of interesse van de handelaren bereikt?

Het is mogelijk dat de wankele historie achter Bakkt terugkomt om het te achtervolgen. Laten we niet vergeten dat het platform op relatief zwakke voorwaarden begon, aangezien de opening ervan ongeveer 12 lange maanden werd uitgesteld. Bakkt was in eerste instantie bedoeld om zijn officiële debuut te maken aan het einde van 2018, maar door de regelgeving en andere juridische kwesties werd de grote opening mogelijk tot het laatste kwartaal van 2019 stopgezet.

Toen die tijd kwam, werd de periode met relatief cynisme tegemoet getreden. Zo zorgde de introductie van Bakkt voor een enorme daling van de bitcoineprijs. Op het moment van de opening werd ’s werelds nummer één cryptocurrency per marketcap buiten de $9.000-lijn verhandeld, maar toen Bakkt eenmaal debuteerde, viel de munt binnen enkele minuten terug tot ongeveer $8.100. De manoeuvre bleek te veel voor het bedrijf om aan te kunnen, aangezien het jaar eindigde op ongeveer $7.100.

Bedrijven zoals Derebit hebben bewezen een dominante positie te hebben…

Bovendien was de handel op Bakkt tijdens het primaire weekend minder dan stellair. Tijdens de eerste 72 uur van het platform werd er bijna niets verhandeld, en hoewel de zaken uiteindelijk hier en daar in een stroomversnelling raakten, heeft Bakkt niet de blijvende indruk gemaakt die veel analisten uiteindelijk dachten te hebben, vooral in vergelijking met concurrerende platforms zoals CME of Derebit, dat in Panama is gevestigd.

Op het moment van schrijven heeft de onderneming alleen al sinds afgelopen dinsdag meer dan 100 miljoen dollar aan inkomsten uit de handel gerapporteerd. Het wordt gemeld door gegevensfirma’s zoals Skew dat Derebit meer dan 90 procent van de totale bitcoin-opties die beschikbaar zijn voor handelaren controleert.