Analytikere: Bitcoin erstatter ikke kontanter når som helst

Nyhetene om PayPal’s aksept av bitcoin og kryptovaluta blir årets store nyhet. Mange analytikere hevder at dette til slutt vil presse bitcoin inn i det vanlige territoriet og gi det det løftet det trenger.

Allerede har valutaen skubbet forbi $ 13 000-marken, og mange bransjeeksperter tror at valutaen potensielt kan avslutte året på rundt $ 14 000 – et solid stykke data gitt hvor opp og ned valutaen har vært de siste 12 månedene.

Bitcoin vil ikke være vanlig ennå

Og for mange andre i bransjen, gjør ikke nyhetene om PayPal, selv om de er sterke, ikke nok for verdens største digitale eiendel etter markedsverdi.

De hevder faktisk at dette ikke vil gjøre bitcoin noe mer legitimt enn det allerede er, og det vil ikke gjøre noe for å presse bitcoin lenger opp på den økonomiske stigen.

De sier at bitcoin ikke er nærmere å erstatte standard fiat-valutaer, det er det den er designet for å gjøre, og de er sikre på at bitcoin ikke kommer til å påta seg dette ansvaret.

En av de store årsakene til dette er at bitcoin og andre altcoins fremdeles er veldig ustabile og sårbare for prissvingninger.

Vi har sett det spesielt i år, da så snart coronavirusen traff, falt verdens primære kryptovaluta fra rundt $ 10.000 til i underkant av $ 4.000 på mindre enn en måned. Det er et tap på mer enn $ 6000 på bare noen få uker.

Derfra begynte imidlertid valutaen å vokse i pris, og mens ting til slutt har snudd for krypto, er det trygt å si at ting bare kunne ha falt ytterligere. Mange butikker og forhandlere er ikke villige til å ta sjansen på disse myntene av den grunn.

Gitt at noen kommer inn, kjøper varer med bitcoin og i morgen faller prisen på eiendelen, kunden vil fortsatt få beholde alt de har, men butikken vil ha tapt penger. Det er ikke helt rettferdig overfor selgerpartiet.

Darrin Peller – administrerende direktør i Wolfe Research – kommenterer:

Annet enn å bli brukt som en spekulativ valuta, er en av de største sperringene [for krypto] fortsatt volatiliteten i valutaen og muligheten til å bruke den. Salgsstedet er tøft.

I tillegg henger analytikere også tillit når det gjelder institusjonell tilstedeværelse som har blitt utstilt i bitcoin-rommet.

Mens flere store selskaper fra MicroStrategy til Square har kjøpt store mengder av den digitale eiendelen, er de ikke helt sikre på at dette vil være nok til å få andre selskaper til å hoppe på bitcoin-vognen.

Institusjoner er ikke aktive nok

Meltem Demirors – strategidirektør for Coin Shares – forklarte i et nylig intervju:

De siste nyhetene om store selskaper som investerer i BTC er nyttige for følelser og PR, men det er ikke noe som de fleste tradisjonelle investorer vil tildele mye verdi til.